Webhosting

Webhosting-tjenesten er laget for å være så rask som mulig og kommer deriblant med innebygget støtte for server-side caching som feks kan bidra til at selv den tregeste Wordpress-nettsiden laster på null tid. Dette medfører også at du kan ha nesten ubegrenset antall samtidig besøkende på nettsiden din fordi ressursbehovet per sidevisning er så lavt.
For mer informasjon om hvordan gjøre nettsiden din raskere, trykk her.

Det er ikke begrensninger på filstørrelse, båndbredde eller overført datamengde. Det kan være standard-begrensninger på antall skripts som kan kjøres samtidig og lignende. Disse begrensningene kan endres ved behov.
Alle nettsider leveres med HTTPS/SSL-sertifikat som håndteres automatisk av sertifikat-tjenesten vår når domenet hostes av oss.

Tilgang

Filene til nettsiden kan administreres via det webbaserte filområdet på https://mail.jcloud.no/file
FTPS og WebDAV er også mulig for nettsider som ikke krever 2-faktor.
Dersom du ønsker 2-faktor på filområdet ditt kan du ta kontakt med support så skrur vi det på.

Oppdateringer

Alle komponenter i webhosting-tjenesten blir kontinuerlig vedlikeholdt og oppdatert uten behov for nedetid. Du trenger ikke gjøre noe for å få med deg de siste oppdateringene.
En gang i blant kan det komme en ny såkalt major versjon av programvare som vi legger ut. Vi forsøker vårt beste for at slike oppdateringer ikke bryter med kompabilitet.
Vi kjører siste stabile versjon av skriptspråk. For PHP er dette versjon 8.1 per juli 2022. Du kan se vår php-info ved å trykke her.

Backup

Det tas månedlig backup av hele filområdet, samt sanntidsbackup av filer du laster opp til webområdet. Endringer på den samme filen innenfor den samme dagen medfører at kun siste kopi av filen blir liggende på backup.
For webtjenester som benytter SQL-database tas det daglig backup av SQL-databasen.

Brannmur / Web Application Firewall (WAF)

Tjenesten kommer med innebygget PHP-brannmur. Dette betyr at PHP-skript på nettsiden din som forsøker å kommunisere med tredjeparter blir blokkert, og forsøket blir logget i HTTP-headeren X-php-errors i retur-svaret slik at en enkelt kan se hva som skjer. Alle feil blir altså logget i denne headeren. Det er også beskyttelse mot visse andre former for aktivitet som normale nettsider ikke pleier å gjøre.
En slik brannmurløsning bidrar til høyere sikkerhet for både sluttbruker, webmaster og oss som hostingleverandør. Brannmur er også pålagt i flere sertifiseringer, deriblant PCI.

I eksempelet under kan du se hvor du kan lese av brannmur-loggen fra nettleserens utviklertjenester: